21 februari, 2015

CAL 2015 week 6 en week 7

Zo, de Handwerkbeurs in Zwolle is achter de rug, de voorraad is weer geteld en de winkel is weer helemaal up to date. Tijd om een blogbericht te schrijven! Vlak voor de beurs had ik het huiswerk van week 6 al af maar helaas geen tijd meer om daar een bericht over te schrijven. En omdat week 7 ook af is, plaats ik deze keer foto's van twee verschillende weken in één bericht. Eerst week 6:

Mijn blauwe deken:

Een mooie rand in kantpatroon. Erg mooi in één kleur maar ik denk dat hij ook prachtig is in verschillende kleuren. De afmeting na deze week is inmiddels 54 x 54 centimeter.

En mijn roze deken (hoewel ik op dit punt eerder geneigd ben mijn oranje deken te zeggen):

Afmeting van de deken na week 6 is 42 x 42 centimeter. Veel valt er verder niet te vertellen over deze rand. Ik denk overigens dat hij ook erg leuk is als sjaal. Misschien een keer proberen...

En dan week 7. Eerst weer mijn blauwe deken:

Deze keer een leuke reliëfsteek: de wokkel! De wokkel wordt voorafgegaan door een toer stokjes en na de wokkel is een toer halve stokjes gehaakt.

Ik denk dat als je die laatste rij weglaat, de wokkel ook erg leuk is als rand langs een deken. De afmeting van de deken na week 7 is 58 x 58 centimeter.

Mijn roze deken:

Hier zie je de wokkel wat beter omdat hij in een andere kleur gehaakt is dan de stokjes en halve stokjes. Hij was erg leuk om te doen! De afmeting na week 7 is 45 x 45 centimeter.

Inmiddels ben ik ook al bezig met het huiswerk van week 8. Het begint al wat te worden!

Marjolein

3 opmerkingen:

  1. De wokkel is echt mooi te gebruiken als rand voor een deken. De CAL's worden bij jou allebei prachtig.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat worden mooie deken. Ik ga nu beginnen met de wokkel.

    BeantwoordenVerwijderen