17 juli, 2014

Cute Critter Purses to Crochet - boekverslag

Iedereen met kleine meisjes in haar omgeving kent het vast wel: ieder tasje of zakje dat ze zien wordt in beslag genomen en veranderd onmiddellijk in een prinsessentas, boodschappentas, vakantietas, schooltas enzovoort. Het overkomt mij de laatste tijd regelmatig dat ik een tasje kwijt ben en als ik dan in de speelhoek van mijn jongste dochter kijk, vind ik het betreffende tasje bijna altijd daar weer terug. Vol met keukenspulletjes, prulletjes, poppenkleertjes of andere "schatten". Tijd dus voor een eigen tas voor deze jongedame! En wat is er nu leuker dan een tas in de vorm van je lievelingsdier?

Inhoud:
Met de patronen van "Cute Critter Purses to Crochet" haak je maar liefst zes verschillende dierentassen.  Het lievelingsdier van de kleine dame in jouw leven staat er vast ook in! Achterin het boek staan de gebruikte afkortingen, hoe je het best van kleur wisselt en een aantal borduursteken. Je wordt wel geacht te kunnen haken want er is geen uitleg over de gebruikte haaksteken. Het boek is geschreven in het Engels en gebruikt de Amerikaanse haaktermen. Het boek heeft totaal 23 pagina's.

Patronen:
Iedere tas bestaat uit een basispatroon voor het lijf (de tas), het hoofd,  de poten, de handvatten en de flap waarmee de tas sluit. Vervolgens wordt er voor ieder dier apart aangegeven welke basisonderdelen je moet haken en zijn er per dier ook een aantal aparte onderdelen zoals konijnenoren, een varkenssnuit en een poezenstaart.


Conclusie:
Een leuk boek met schattige ontwerpen die duidelijk beschreven worden. Als je eenmaal een tasje gehaakt hebt, wil je de anderen ook maken! Kennis van het Engels en de Amerikaanse haaktermen is wel noodzakelijk. Kom je er even niet uit? Kijk dan even bij mijn blogbericht over het vertalen van de haaktermen, dan lukt het vast.

2 opmerkingen:

  1. waar kan ik dit boek kopen

    groetjes miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Miranda,
    Ik heb per ongeluk je mailadres verwijderd. Excuus! Het boek kan je bij mij in de winkel kopen: www.haakbaak.nl. Het boek staat bij de Engelstalige boeken.

    BeantwoordenVerwijderen