17 maart, 2014

Workshop Granny Squares haken - boekverslag

Als er één haakpatroontje wereldberoemd is, dan is dat wel de "gewone" granny square. De combinatie van stokjes en lossen in een vierkantje is bij praktisch alle haaksters en hakers wel bekend. Vaak is het zelfs één van de eerste patroontjes die je leert haken om er vervolgens iets moois mee te maken als een sjaal, kussenhoesje of zelfs een hele deken.

Inhoud:
In "Workshop Granny Squares haken" van Catherine Hirst staat niet alleen de "gewone" granny square maar ook een aantal variaties zoals driehoeken, zeshoeken en granny-strepen. Deze worden allemaal verwerkt in maar liefst 35 leuke, hippe projecten. Daarnaast staan er tips in het boek over hoe je het beste de maat van bijvoorbeeld een granny-squarevest aan kan passen en verder staat bij elk project het niveau aangegeven, zodat je kunt beginnen met eenvoudige projecten en daarna kunt overstappen op ingewikkeldere projecten.
Voor linkshandige haaksters staat bij sommige patronen extra informatie waarin staat aangegeven dat je een bepaald gedeelte anders moet haken.

In hoofdstuk 1 vind je projecten voor in huis zoals kussenhoezen, placemats, tafellopers en een theemuts maar ook pannenlappen, een lampenkap en een mooie sprei.


Granny-squarekussenhoes pagina 34

Hoofdstuk 2 staat vol patronen voor accessoires. Denk hierbij aan polswarmers, hoesjes voor je iPhone en iPad, een tas, stola en zelfs een jasje voor je hond. Mijn persoonlijke favoriet zijn onderstaande granny-squarehandschoenen!

Granny-squarehandschoenen pagina 72
In hoofdstuk 3 is gedacht aan de baby's en kinderen in je leven. Met patronen voor dekentjes, mutsjes en slofjes blijven de kleintjes lekker warm terwijl de teddybeer mét sjaal natuurlijk hun allerbeste vriendje wordt.

Wandelwagendekentje pagina 85
In het laatste hoofdstuk vind je allemaal praktische informatie. Hier staat onder andere de uitleg voor alle basishaaktechnieken die je nodig hebt net als een praktisch overzicht van alle afkortingen die gebruikt worden in de patronen.

Conclusie:
Ik vind het een heerlijk boek om door te lezen, lekker in te bladeren en te kijken naar de mooie foto's. De kleurrijke projecten variëren van makkelijk tot moeilijker en er zijn een aantal projecten die ik zelf graag zou willen maken zoals de al eerder genoemde handschoenen. De uitleg is duidelijk en er staan door het hele boek tips en trucs vermeld die het haken van de patronen alleen nog maar makkelijker maken. Met 127 pagina's is het een uitgebreid boek waar iedereen wel iets naar zijn of haar smaak zal kunnen vinden!

1 opmerking: