02 december, 2013

Cadeautje nummer 1: sneeuwpop patroon

Het is tijd voor ons eerste cadeautje! En omdat het kouder wordt, de autoruiten 's morgens weer gekrabt moeten worden en er sneeuw voorspeld wordt voor dit weekend vond ik een patroon van een vrolijke sneeuwpop wel op zijn plaats.

De sneeuwpop is gehaakt met katoen van Catania en Limone op haaknaald 2,5. Vanaf de bovenkant van zijn hoed tot de "grond" meet hij ca. 13 cm. De bezem is gemaakt met takjes uit de tuin.
Hij is met zijn hoge, zwarte hoed een echte heer. Verder een sjaal tegen de kou, een peen als neus en een glimlach van oor tot oor (als hij die zou hebben natuurlijk).
Je vindt het gratis patroon voor deze vrolijke snuiter op de pagina "Cadeautjes" in de winkel.
Laten jullie weten wat je van hem vindt? En als je hem gemaakt hebt, mail je dan een foto door? Ik wil ze graag zien!

O ja, ik zou het bijna nog vergeten: iedereen die een foto instuurt van één van de gratis patroontjes die deze maand gedeeld worden, dingt mee naar een waardebon van
€ 15,00 voor de winkel. Iedere creatie telt als één lootje. Hoe meer je maakt en instuurt hoe meer kans je dus maakt! Insturen kan t/m 31 december.

Volgende week maandag 9 december komt het volgende patroontje!

 

 

 

4 opmerkingen:

 1. Hallo, ik ben deze leuke sneeuwpop aan het maken. Ik heb hem bijna klaar. Ik snap alleen de laatste toer van de hoed niet helemaal en hoop dat je hem nog even kan uitleggen. 4v. -2v. in elke 9e v.-5v.
  Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anneke, de laatste toer van de hoed lees je als volgt: 4 vasten, dan nog eens 8 vasten, 2 vasten in de volgende vaste (=de 9e vaste), daarna steeds 2 vasten in de 9e vaste tot je nog 5 vasten over hebt. Dan haak je dus nog 5 vasten. Op die manier maak je de rand mooi rond omdat je de laatste meerderingen niet op de zelfde plek maakt als de volgende ronde. De rand wordt dan ronder in plaats van zeshoekig. Ik hoop dat je er zo uit komt!
   Marjolein

   Verwijderen
  2. Dank je wel. Nu is het helemaal duidelijk. Bedankt. Groetjes.

   Verwijderen
 2. Goeiemorgen,
  Hele leuke kerstpatroontjes 'k ga er zeker 'n stel maken.
  grtjs Riet

  BeantwoordenVerwijderen