06 oktober, 2013

Haken voor de baby door Nicki Trench - boekverslag

Als er één boek is dat werkelijk barst van de leuke projecten om te haken voor babies en peuters dan is het wel dit boek. "Haken voor de baby" van Nicky Trench staat vol allerhande projecten met allemaal een erg hoog schattig-gehalte, vrolijke kleuren gecombineerd met mooie neutrale tinten en zachte pastels en allemaal gemaakt in knuffelzachte garens. Of je nu op zoek bent naar lieve kleertjes, schattige knuffels, handige hebbedingetjes voor in de babykamer of mooie dekens, dit boek heeft het allemaal.


 
De meer dan 35 projecten zijn geschikt voor jongens en meisjes van 0 tot 3 jaar en zijn door de uitgebreide stap-voor-stap beschrijvingen prima te maken door gevorderde én beginnende haaksters.

Het boek begint met een hoofdstuk "Technieken" waar alle gebruikte steken helder in uitgelegd worden en gaat daarna verder met vier verschillende hoofdstukken waar alle patronen over verdeeld zijn.

Hoofdstuk 1 heet "truien en vesten". Van een schattig overslagvestje, een vrolijke trui gemaakt van granny squares tot een stoere spencer, trui met bootjes en strepen en een trui met kabels een aardbeitjes, alle stijlen, kleuren en modellen passeren de revue.


 
Hoofdstuk 2 is genaamd "Naar buiten" en biedt patronen voor schattige slofjes, diverse mutsjes, wantjes en dekentjes.
Hoofdstuk 3 heet "Jasjes, jurken en omslagdoeken" en dat omschrijft dan ook precies de patronen die je in dit hoofdstuk vindt. Daarnaast ook twee patronen voor poncho's en één voor een cape.
Hoofdstuk 4 heeft de naam "Speelgoed, accessoires en decoraties" en varieert van gepimpte kledinghangers en een slinger tot knuffelbeesten en diverse doekjes.Het is dus een zeer uitgebreid boek met een ruime variatie aan patronen waar iedere (aanstaande) moeder en/of oma haar hart aan kan ophalen. En uiteraard zijn de patronen ook zeer goed bruikbaar om mooie kraamkadootjes te maken. Ik vind het een prettig leesbaar boek met prachtige foto's van de projecten en een duidelijke uitleg.van de patronen. Verder wordt ieder patroon voorzien van een één, twee of drie "babies" om het niveau aan te duiden. Kortom: een superboek om in huis te hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten