29 september, 2013

MyBoshi

In Duitsland en Oostenrijk is het al een enorme rage maar ook in Nederland en België zie je ze steeds meer: gehaakte boshi's! Myboshi betekent "mijn muts" in het Japans en is door de Duitsters Felix Rohland en Thomas Jaenisch naar Europa gehaald. Eenmaal thuis hebben zij een ijzersterk concept neergezet met stoer garen en handige patroonboekjes.


Zowel beginnende als gevorderde haaksters zullen met plezier kleurrijke, originele boshi's haken want met keuze uit ruim veertig kleuren garen zijn de kleurcombinaties eindeloos. Daarnaast zijn de mutsen warm, robuust, stoer en uniek en kunnen ze gewoon in de wasmachine gewassen worden. Ideaal voor buitenactiviteiten, wintersport en wandelingen in het bos dus!

Wat handige cijfers over het garen:

Samenstelling: 70% acryl/30% merinowol 
Gewicht per bol: 50 gram 

Looplengte: 55 meter
Haaknaald: 6,0 - 7,0 mm
Wasvoorschrift: machinewasbaar tot 30 graden


Uiteraard verkoop de Haakbaak ook de garens, boekjes en haaknaald van MyBoshi en heb ik zelf ook alvast één boshi gehaakt. In eerste instantie was hij bedoeld voor mezelf maar doordat ik erg strak haak viel de muts wat kleiner uit dan gepland. Gelukkig past mijn oudste dochter de muts wel en is ze er erg blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten