29 juli, 2013

Een deken haken met dít mooie weer?

Ja inderdaad, ik ben begonnen met het haken van een deken. In dit mooie, warme weer. Omdat ik niet al te snel haak en over grote projecten vrij lang doe ben ik tijdens onze vakantie al begonnen met het haken van een deken. Zodra de avonden weer langer worden krijg ik het namelijk 's avonds koud en kruip ik graag weg onder iets warms. Maar dan moet ik wel op tijd beginnen om er in de winter van te kunnen genieten. Patroon en kleurtjes zijn uitgekozen door mijn oudste dochter en ik moet zeggen: ze heeft smaak!

Ik heb gekozen voor de heerlijke extra soft merinowol van Schachenmayr SMC Select in onderstaande kleurtjes. Wat een heerlijk garen is dit! Het is wat losjes getwijnd dus zo af en toe steek ik de haaknaald door de draad, maar dat mag de pret niet drukken. Straks zit ik heerlijk op de bank onder een zelfgemaakte warme deken.


Het patroon komt van Ravelry en heet 27-28-577B Merino Wool Blanket. Als je lid bent van Ravelry kan je het patroon hier vinden. Het is een makkelijk patroon van twee soorten granny squares. De gele vierkanten zijn de standaard grannies en de meerkleurige vierkanten hebben een soort bloem in het midden. Beide patroontjes heb je zo in de vingers en haken dus heerlijk weg. In de tuin, op de bank, in de auto, bij het zwembad, noem maar op!
Ik heb uitgerekend dat voor een deken van ca. 90 x 130 cm ik van ieder patroontje 75 vierkantjes moet haken. Er komt ook een rand omheen en dan vermoed ik dat de deken groot genoeg is om lekker onder te kunnen zitten. En anders haak ik nog een paar vierkanten extra.

Inmiddels ben ik zo ver:

 
Voorlopig heb ik dus wat te haken. Heerlijk!
 
Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten