10 juni, 2013

Knuffelbeesten haken

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier al heel wat knuffelbeesten gehaakt. Kippen en een haan, een koe, kikker, aap en poes en nog heel wat meer. Ik vind ze erg leuk om te maken met al die kleine onderdelen. En als je dan daarna alles in elkaar gaat zetten zie je zo'n knuffelbeest langzaam groeien en karakter krijgen.Wat ik wel altijd lastig vind is het maken van het gezicht. Een knuffel wordt pas lief of leuk als het gezicht bij het beestje past. En omdat ik borduren op gehaakt werk erg lastig vind, gebruik ik al heel lang knopen of kralen als ogen. Je kunt je misschien wel voorstellen hoe blij ik was toen ik de veiligheidsogen en -neuzen ontdekte: er ging een wereld voor me open! Allerlei kleuren, afmetingen en soorten, ik werd er helemaal blij van. Dus nu gebruik ik vooral veiligheidsogen voor mijn knuffels. Dat maakt ze meteen geschikt voor kleine kinderen, ze zijn er namelijk niet meer af te krijgen.

Mijn favoriete haakgarens voor knuffelbeesten zijn zonder enige twijfel "Catania" van Schachenmayr en "Limone" van Schoeller & Stahl. Beide garens zijn 100% katoen en verkrijgbaar in een regenboog aan kleuren. Ondanks dat het twee verschillende merken zijn, zijn de garens heel goed door elkaar te gebruiken. De looplengte is precies hetzelfde en daardoor de dikte van het garen ook. De kleuren van beide collecties zijn nét een tikje anders zodat de keuze werkelijk reuze is! Ze vullen elkaar perfect aan. Verder haak ik heel graag de dieren van Christel Krukkert. De beschijvingen in haar boekjes zijn helder en eenvoudig te volgen. En de beestjes zijn zó grappig!


Mijn omslagdoek is overigens bijna klaar. Ik ben bezig met de rand en ik moet zeggen dat ik het erg mooi vind worden. Als de doek af is, ga ik toch maar weer eens een knuffel haken denk ik. Ik heb een erg leuk patroon gevonden van een octopus.....

Tot haaks!
Marjolein

2 opmerkingen:

 1. Wat mooi gehaakt ! Vooral het koetje vind ik erg leuk.
  Trouwens ik zie dat je vrij nieuw bent hier, dus welkom in blogland!
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke patronen
  vooral het aapje vindt ik leuk

  BeantwoordenVerwijderen