16 juni, 2013

Tulpen haken

In de winkel verkoop ik zowel de "Catania Uni" van Schachenmayr SMC als de "Limone Uni" van Schoeller & Stahl. Deze haakgarens zijn beide verkrijgbaar in heel veel prachtige kleuren en ze zijn perfect voor het haken van onder andere amigurumi, knuffelbeesten, granny squares, dekentjes, placemats en andere kleine haakwerkjes die makkelijk in de vakantiekoffer passen! Doordat de samenstelling van beide garens 100% katoen is en ze dezelfde looplengte hebben, kunnen ze perfect met elkaar gecombineerd worden. Zo wordt de toch al uitgebreide kleurkeuze nog groter!

Zelf heb ik al aardig wat gehaakt met deze garens zoals de koe en het aapje uit het vorige bericht. Maar ook bijvoorbeeld deze geweldige tulpen:
Ik was van het voorjaar op zoek naar haakpatronen van bloembollen en kwam toen dit geweldige patroon tegen. Het patroon is ontworpen door Kati Galusz en is te vinden op de online community Ravelry. Je moet wel lid zijn of worden van Ravelry anders kan je het patroon niet downloaden. Een lidmaatschap is gratis en er gaat werkelijk een wereld voor je open met onder andere gratis haak- en breipatronen, heel veel informatie over garens en diverse prikborden om met elkaar te kletsen. Het is zeer zeker de moeite waard er eens een kijkje te nemen!

Tot haaks!
Marjolein

3 opmerkingen: