19 september, 2016

Patroonideetjes voor Scheepjes "Maxi Bonbon"

Ken je de grote bollen "Maxi" van Scheepjes al? Prachig, dun garen voor haaknaald 1,25 - 1,50 mm met een mooie glans? Die mooie, grote bollen van 100 gram met 560 meter hebben er een klein zusje bij gekregen: "Maxi Bonbon". Hetzelfde schitterende garen maar nu verkrijgbaar in bollen van 25 gram met 140 meter en verkrijgbaar in maar liefst 87 prachtige kleuren! Wat een geweldig idee van Scheepjes. Niet alleen is het kleurengamma enorm uitgebreid, je hoeft ook niet meteen zo'n enorme bol te kopen waarvan je niet weet of je het ooit opmaakt! En voor de prijs van € 1,40 per bol hoef je het ook niet te laten.

De reacties die ik ontvangen heb op het garen zijn enthousiast en positief maar ik krijg toch ook vaak de vraag: "maar wat maak je nu met dit dunne garen?". Daarom heb ik een aantal voorbeelden van patronen opgezocht waar ze dit of soortgelijk dun garen voor gebruikt hebben.

"Birds in the Sky Shawl" van Annelies Baes.
Een prachtige shawl speciaal ontworpen voor Scheepjes "Maxi" (en dus ook de "Bonbon"!)

"Birds in the Sky Shawl" - Annelies Baes

"Spring Pineapple Floral Lace Doily" van Cylinda Mathews.
Voor liefhebbers van doilies en kleedjes is dit patroon geweldig! En wil je liever geen groot kleedje dan stop je eerder voor mooie onderzetters.

Spring Pineapple Floral Lace Doily - Cylinda Mathews"Ovetti Amigurumi" van Ilaria Caliri
Of wat dacht je van deze leukerds? Geweldig als traktatie op school. Het zijn lege verrassingseieren waar een grappig beestje omheen is gehaakt.

"Ovetti Amigurumi" - Ilaria Caliri
"Happypotamus the Happy Hippo" van Heidi Bear.
Maar je kan ook een patroon gebruiken dat in eerste instantie niet voor dit garen is bedoeld. Zoals patronen van diverse knuffels. Bijvoorbeeld dit patroon. Onderstaande Happypotamus is gehaakt met Maxi van Scheepjes. Je krijgt dan een kleinere uitvoering. Erg leuk!

"Happypotamus" - patroon Heidi Bears, uitvoering OneBadassMother"Sock Trim no. 2" van Norma Gale

En wat dacht je van een schattig randje langs babysokjes? Kan natuurlijk ook langs je eigen sokken of aan een deken, t-shirt, rokje of kussen.


"Sock Trim no. 2" - Norma Gale


En zo zijn er nog veel meer patronen te vinden. Klik maar eens op deze link. Je komt dan op Ravelry uit waar je echt heel veel patronen kunt vinden! Zoek bij "Patterns" op chrochet, thread en small hooksizes 1,25 en 1,5. Succes!

Marjolein

1 opmerking: