12 februari, 2016

Haakschool - beginstokje in plaats van 3 lossen

Als je in je haakproject met een nieuwe kleur begint, haak je meestal een aantal lossen om de eerste steek te vervangen. Voor een stokje haak je over het algemeen dan 3 lossen. Het is een eenvoudige manier om het eerste stokje te vervangen en om op de hoogte van de steken te komen. Maar erg mooi is het niet. Drie lossen zien er echt heel anders uit dan een stokje. Vandaag laat ik je daarom een mooiere manier zien om het eerste stokje te haken.

1. Sla de draad twee keer om je haaknaald en steek de haaknaald in de gewenste steek.


2. Sla de draad om de haaknaald en haal hem door de steek.3. Sla de draad om de haaknaald en haal hem door de eerste twee lussen op de haaknaald.


4. Sla de draad om de haaknaald en haal hem door de laatste twee lussen op de haaknaald. Blijf het draadeind vasthouden!5. Haak een stokje in de volgende steek. Nu kan je het draadeind loslaten.
Zoals je ziet lijkt het de eerste steek sprekend op een stokje.Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust. Ik help je graag!
Marjolein

6 opmerkingen:

  1. Dat is idd heel mooi. IK zal het toch eens gaan proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er top uit! Dank! Nu nog even oefenen en kijken of ik het snap. Maar het is echt een welkome tip. Ik erger me altijd wild aan mijn lelijke beginstokjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er mooi uit. Ik zal de tip bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen