26 februari, 2014

Meer met MyBoshi

Het garen van MyBoshi is erg populair en met een goede reden. Het garen is warm, zacht, lekker dik en daardoor uitermate geschikt voor winterse warmhouders als sjaals, mutsen en wanten. Helaas hebben wij dit jaar nauwelijks winter gehad in Nederland en blijven al die prachtige mutsen praktisch ongebruikt in de kast liggen. Door het warme weer de afgelopen maanden was de behoefte bij ons thuis aan nóg meer MyBoshi mutsen dan ook niet erg groot. Maar ja, als ik naar mijn stapel MyBoshi bollen keek, kreeg ik toch de haakkriebels: ik wilde er wel iets leuks van maken!


Dus dacht ik na. Wat zou je nog meer kunnen maken met dit volumineuze garen in zo veel leuke kleurtjes? Een deken zou kunnen, maar dan heb je wel veel garen nodig en zó groot was mijn stapel bollen nu ook weer niet. En toen schoot het me te binnen: kussenhoesjes natuurlijk! Vervolgens ben ik naar de winkel gegaan om drie verschillende maten binnenkussens te kopen, zocht ik een paar vrolijke kleurtjes uit die het prima doen op onze nieuwe bank en ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat: drie leuke kussenhoesjes met weinig moeite en een groots effect. Precies waar ik van hou!


De achterkanten heb ik voorzien van een leuk bijpassend stofje. Ik heb ze met de hand aan drie kanten vastgenaaid en de vierde kant open gelaten. Het randje even omvouwen naar binnen en vastzetten met knopen die je vervolgens door je haakwerk doet. Et voilá!

Omdat ik ze zo leuk vond om te maken, heb ik de patronen uitgeschreven en van stekendiagrammen voorzien. Je kan ze alle drie vinden op de pagina "Cadeautjes" op mijn website.

En zeg nou zelf: staan ze niet enig op de bank?
Marjolein

P.S. Als je toch een kijkje neemt op de pagina "Cadeautjes", kijk dan meteen even naar mijn patroon voor de MyShopper, een superleuke tas ook gehaakt van MyBoshi. Ik gebruik hem zelf als haaktas omdat hij zo lekker ruim is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten