03 januari, 2014

Tada! - Artfully Simple Infinity Scarf

Het is al weer even geleden dat ik één van mijn creaties aan jullie liet zien. Ik heb echter niet stil gezeten de laatste tijd en er is aardig wat van mijn haaknaald gekomen.

Vandaag wil ik jullie iets laten zien dat ik gehaakt heb met het prachtige "Silk Garden Lite" van Noro. Wat een geweldig garen is dit! Het haakt ontzettend lekker. Het splijt namelijk niet en is behoorlijk soepel. Door het hoge gehalte zijde en mohair heeft het een prachtige glans en is het heerlijk zacht. De voor Noro bekende dikteverschillen zijn zeker aanwezig maar zijn niet zo groot dat het lastig haken is. Het maakt het garen juist interessanter! Verder ben ik helemaal verliefd op de kleuren. Noro staat bekend om de prachtige kleurverlopen in spannende combinaties en doordat het kleurverloop langzaam ontstaan tijdens het haken (of breien natuurlijk) de meest schitterende combinaties. Uiteraard hangt het van de gebruikte steken of patronen af hoe het kleurverloop zich ontwikkelt.
Voor dit project heb ik gekozen voor kleurstelling 2036 met turquoise, hard roze, verschillende groentinten en een beetje lila, paars en okergeel. Schitterend!


Het patroon wat ik uitgezocht heb is de "Artfully Simple Infinity Scarf" van Tamara Kelly en kan je gratis downloaden via onder andere Ravelry. Het is een zeer simpel patroon wat bestaat uit lossen en stokjes en mocht je een foutje maken dan valt het uiteindelijk helemaal niet op. Het leuke van deze sjaal is dat je hem op verschillende manieren kan dragen.

Voor dit patroon heb ik twee bollen "Silk Garden Lite - 2036" gebruikt met haaknaald 5 mm. Zeer simpel, zeer snel te maken, schitterend garen, groots effect! Daar hou ik van.
 
Nog even wat handige gegevens over het garen:
 
Noro "Silk Garden Lite"
Samenstelling: 45% zijde - 48% mohair - 10% lamswol
Gewicht per bol: 50 gram
Looplengte: 125 meter
Haaknaald: 4,0 - 4,5
Wasvoorschrift: uitsluitend handwas - liggend laten drogen

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten