14 november, 2013

Beyond the Square Crochet Motifs - boekverslag

Voor iedereen die dol is op het haken van granny squares maar wel eens wat anders wil dan het standaard vierkantje is dit boek een heuse aanrader. In "Beyond the Square Crochet Motifs" van Edie Eckman vind je - naast óók een flink aantal patronen voor vierkantjes - allerlei motieven in veel verschillende vormen. 

Het boek begint met een hoofdstuk "Crochet Motif Workshop" waar van alles in wordt uitgelegd met betrekking tot het haken van kleine motieven. Denk hierbij aan garengebruik, hoe bereken je hoeveel garen je nodig hebt, uitleg van de magische ring, maar ook hoe je een toer begint en eindigt, hoe je onzichtbare verbindingen maakt, diverse manieren om motieven aan elkaar te zetten, verschillende manieren om hoeken te haken en een inspiratiestukje over wat je allemaal met de motieven kan maken.

Daarna beginnen de leuke hoofdstukken! Iedere vorm heeft een eigen hoofdstuk dat herkenbaar is aan een bepaalde kleurencombinatie. Van ieder motief is een gehaakt voorbeeld geplaatst. Vervolgens wordt het motief beschreven in zowel tekst als een diagram en eventuele moeilijke steken of andere informatie staan apart uitgelegd in een gekleurd blokje. 

Het eerste hoofdstuk gaat over cirkels en is herkenbaar aan de groen/oranje kleurcombinatie. Naast dichte cirkels vind je hier ook mooie kanten cirkels en bloemvormen. Sommige zijn erg leuk voor sjaals, andere zijn perfect als bijvoorbeeld onderzetter.

Het tweede hoofdstuk gaat over hexagons en herken je aan de paars/groene kleurcombinatie. Net als bij de cirkels vind je hier "echte" hexagons met rechte zijden maar ook bloem- en stervormen.Het derde hoofdstuk is gereserveerd voor driehoeken en is herkenbaar aan de blauw/groene kleurcombinatie. Hier vind je een aantal patronen die perfect zijn voor slingers maar ook een paar prachtige kantfiguren die het goed zullen doen als sjaal.


Het vierde hoofdstuk  is voor de vierkanten en is te herkennen aan de roze/oranje kleurcombinatie. De standaard granny square zal je hier niet vinden maar wel een paar mooie afgeleiden daarvan, wat vierkanten met bloemvormen en een gevlochten vierkant.


Het laatste hoofdstuk bevat alle overige figuren die gehaakt zijn in een overwegend geel/oranje combinatie met groen en blauw. Hier vind je een paar harten, ruiten en rechthoeken en een aantal bijzondere vormen als ovalen en halve cirkels.

Het boek sluit af met een aantal blanco cirkels met hulplijnen waar je je eigen motieven op kan ontwerpen. Daarnaast vind je hier ook een overzicht hoe je bepaalde motieven met elkaar kan combineren, een lijst met alle gebruikte afkortingen en symbolen, een verklarende woordenlijst en register.

Het boek is gedrukt op mooi stevig, glanzend papier wat niet snel kreukt en is gebonden met een spiraalrug binnen de boekband. Hierdoor blijft het boek mooi plat liggen als het opengeslagen is.

Dit is een boek waar je blij van wordt! Zeker als je veel motieven haakt en eens iets anders wil, is dit boek zeker een aanrader. In totaal vind je 144 patronen in dit boek van 200 pagina's. Het boek is geschreven in het Engels maar ook als je de taal niet meester bent, kan je door middel van de diagrammen alle motieven maken. Een erg leuk cadeau voor de decembermaand! Als je het boek bestelt via de winkel, pakken wij het mooi voor je in.

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten